Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook
bewaar
bewaar

Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook

Balsamicoglazuur is zoet en zuur tegelijk en is een heerlijke combinatie met de grillsmaak van het vlees.

45 min. bereiden / 55 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Zet de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in een vuurvaste schaal. Besprenkel met de helft van de olie en pof ca. 45 min. op een gesloten barbecue. Neem de knoflook van de barbecue en laat afkoelen.

Bestrooi de côte de boeuf rondom met peper en zout. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en gril ca.12 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd ondertussen de tomaten en salie fijn en meng met het balsamicoglazuur. Bestrijk het vlees rondom met het glazuur. Steek de thermometer in het vlees, maar zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Stel de thermometer in op 60 °C (medium). Braad het vlees rustig in ca. 25 min. tot het de juiste temperatuur heeft bereikt. Keer elke 5 min. en bestrijk telkens met het glazuur. Neem het vlees van de grill en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.

Wip ondertussen met een mes de tenen uit de bol knoflook. Doe met de crème fraîche, yoghurt, peper en eventueel zout in een kom en pureer met de staafmixer. Snijd het vlees in plakken en serveer met de knoflooksaus.

bereidingstipJe kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Pof eerst de knoflook op 180 °C. Gril het vlees in een grillpan en laat het in ca. 25 min. verder gaar worden in de oven op 125 °C. Keer regelmatig en bestrijk met het glazuur.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook

Balsamicoglazuur is zoet en zuur tegelijk en is een heerlijke combinatie met de grillsmaak van het vlees.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig