BBQ biefstuk met koffierub en groene asperges
bewaar
bewaar

BBQ biefstuk met koffierub en groene asperges

Geef je biefstuk van de BBQ wat extra's met een zelfgemaakte BBQ rub. Dankzij de koffie een extra punch en lekker kruidig dankzij o.a. venkel en komijn.

30 min. bereiden / 5 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Meng de koffie in de afsluitbare pot goed met het venkel-, komijn- en korianderzaad, de paprikapoeder, basterdsuiker, zwarte peper en het zeezout.

Steek de barbecue aan. Dep de biefstukken droog en wrijf ze in met ⅔ van de olie. Bestrooi ze rondom met 3½ el koffierub (per 4 stuks) en wrijf goed in. Snijd het harde deel van de groene asperges. meng de asperges met de rest van de olie.

Grill de biefstukken 10 min op de barbecue. Keer halverwege en leg de asperges ernaast. Leg de biefstukken op een bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd op de draad in plakjes. Serveer met de asperges en eventueel wat extra koffierub.

bereidingstipJe kunt de koffierub vooraf maken en 1 maand in een afgesloten pot bewaren.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ biefstuk met koffierub en groene asperges

Geef je biefstuk van de BBQ wat extra's met een zelfgemaakte BBQ rub. Dankzij de koffie een extra punch en lekker kruidig dankzij o.a. venkel en komijn.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig