Zalmfilet americain
Fan van filet american? Maak dan ook eens deze variant met verse zalm. Lekker bij de borrel!
Aan de slag
Doe de boter en chipotlepeper in adobosaus in een pan en laat op laag vuur smelten. Snijd ondertussen de zalm in stukjes.
Doe de zalm in een hoge beker en schenk al purerend met de staafmixer de hete chipotlesaus bij de zalm. Pureer tot een egaal mengsel. Doe de zalmfilet americain in een bakje, dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Bestrooi de zalmfilet americain met wat zeezout en serveer als onderdeel van een borrelplank met de kapperappeltjes en flatbreads.
Zalmfilet americain
Fan van filet american? Maak dan ook eens deze variant met verse zalm. Lekker bij de borrel!
bijgerecht
null personen
175 kcal
10 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Doe de boter en chipotlepeper in adobosaus in een pan en laat op laag vuur smelten. Snijd ondertussen de zalm in stukjes.
Doe de zalm in een hoge beker en schenk al purerend met de staafmixer de hete chipotlesaus bij de zalm. Pureer tot een egaal mengsel. Doe de zalmfilet americain in een bakje, dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Bestrooi de zalmfilet americain met wat zeezout en serveer als onderdeel van een borrelplank met de kapperappeltjes en flatbreads.
algemeen:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
1 el chipotlepeper in adobosaus in pot
250 g verse zalm
1 tl grof zeezout
125 g kapperappeltjes
100 g vijgen en zaden flatbreads
Dit heb je nodig
staafmixer