Rijstsalade met geroosterde paprika
Hét perfecte buffetgerecht voor grote-groepen-diners.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de chilisaus en sesamolie. Laat de paprika uitlekken en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes, de abrikozen in stukjes en de koriander grof.
Schep de dressing door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de paprika, bosui, abrikozen, koriander en het sesamzaad erdoor.
Rijstsalade met geroosterde paprika
Hét perfecte buffetgerecht voor grote-groepen-diners.
bijgerecht
null personen
255 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de chilisaus en sesamolie. Laat de paprika uitlekken en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes, de abrikozen in stukjes en de koriander grof.
Schep de dressing door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de paprika, bosui, abrikozen, koriander en het sesamzaad erdoor.
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g wilde en witte rijst
1 limoen
2 el zoete chilisaus
2 el sesamolie
295 g gegrilde paprika's in pot
3 bosuien
100 g gedroogde abrikozen
15 g verse koriander
1 el sesamzaad