Rijstsalade met geroosterde paprika
bewaar
bewaar

Rijstsalade met geroosterde paprika

Hét perfecte buffetgerecht voor grote-groepen-diners.

35 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de chilisaus en sesamolie. Laat de paprika uitlekken en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes, de abrikozen in stukjes en de koriander grof.

Schep de dressing door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de paprika, bosui, abrikozen, koriander en het sesamzaad erdoor.

variatietipIn plaats van wilde en witte rijst kun je ook rijst en volkoren granen gebruiken (zak 300 g, Pedon).
bereidingstipJe kunt de rijstsalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur, op een grote schaal of in (jam)potjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstsalade met geroosterde paprika

Hét perfecte buffetgerecht voor grote-groepen-diners.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig