Kabeljauw met prei en paddenstoelen
Heerlijk zachtgegaarde vis uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd in 8 gelijke stukken. Wrijf in met peper en zout naar smaak. Schep de prei in de ingevette ovenschaal en schenk er 75 ml warm water over. Leg de stukken vis erop, besprenkel met de helft van de olie en dek af met aluminiumfolie. Zet 25 min. in de oven.
Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in 300 ml water op laag vuur in ca. 20 min. gaar. Halveer ondertussen de grote paddenstoelen, laat de kleintjes heel. Snipper de ui en snijd de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en roerbak de ui, de paddenstoelen en de kruiden ca. 5 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng aan de kook. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Neem de vis en de prei uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep de paddenstoelen erover. Serveer met de aardappelpuree.
Kabeljauw met prei en paddenstoelen
Heerlijk zachtgegaarde vis uit de oven.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd in 8 gelijke stukken. Wrijf in met peper en zout naar smaak. Schep de prei in de ingevette ovenschaal en schenk er 75 ml warm water over. Leg de stukken vis erop, besprenkel met de helft van de olie en dek af met aluminiumfolie. Zet 25 min. in de oven.
Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in 300 ml water op laag vuur in ca. 20 min. gaar. Halveer ondertussen de grote paddenstoelen, laat de kleintjes heel. Snipper de ui en snijd de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en roerbak de ui, de paddenstoelen en de kruiden ca. 5 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng aan de kook. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Neem de vis en de prei uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep de paddenstoelen erover. Serveer met de aardappelpuree.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries kabeljauwfilets
700 g verse preien
75 ml warm water
4 el traditionele olijfolie
1 kg iets kruimige aardappel
200 g paddenstoelen voor risotto
1 middelgrote ui
100 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (1.5 liter)
aluminiumfolie
pureestamper