Kabeljauw met prei en paddenstoelen
bewaar
bewaar

Kabeljauw met prei en paddenstoelen

Heerlijk zachtgegaarde vis uit de oven.

30 min. bereiden / 25 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd in 8 gelijke stukken. Wrijf in met peper en zout naar smaak. Schep de prei in de ingevette ovenschaal en schenk er 75 ml warm water over. Leg de stukken vis erop, besprenkel met de helft van de olie en dek af met aluminiumfolie. Zet 25 min. in de oven.

Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in 300 ml water op laag vuur in ca. 20 min. gaar. Halveer ondertussen de grote paddenstoelen, laat de kleintjes heel. Snipper de ui en snijd de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en roerbak de ui, de paddenstoelen en de kruiden ca. 5 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng aan de kook. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

Neem de vis en de prei uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep de paddenstoelen erover. Serveer met de aardappelpuree.

bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kabeljauw met prei en paddenstoelen

Heerlijk zachtgegaarde vis uit de oven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig