Zuurkoolstamppot met paddenstoelen en dragon
De knoflook kook je met de aardappelen mee. Dat geeft extra smaak!
Aan de slag
Pel de knoflook. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water samen met de tenen knoflook in 20 min. gaar. Spoel ondertussen de zuurkool in een zeef onder koud stromend water. Kook in 15 min. in een laagje water op laag vuur. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Snijd de kastanjechampignons uit de paddenstoelenmix in kwarten.
Verhit een derde van de boter in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de helft van de dragon en alle paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de melk in een steelpan (of in de magnetron). Giet de aardappelen met de knoflook af, doe terug in de pan en stamp fijn met de pureestamper. Giet de zuurkool af en meng met de melk, mosterd, Parmigiano Reggiano, de rest van de boter, de dragon, peper door de puree. Serveer de zuuroolstamppot met de gebakken paddenstoelen.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Zuurkoolstamppot met paddenstoelen en dragon
De knoflook kook je met de aardappelen mee. Dat geeft extra smaak!
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Pel de knoflook. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water samen met de tenen knoflook in 20 min. gaar. Spoel ondertussen de zuurkool in een zeef onder koud stromend water. Kook in 15 min. in een laagje water op laag vuur. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Snijd de kastanjechampignons uit de paddenstoelenmix in kwarten.
Verhit een derde van de boter in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de helft van de dragon en alle paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de melk in een steelpan (of in de magnetron). Giet de aardappelen met de knoflook af, doe terug in de pan en stamp fijn met de pureestamper. Giet de zuurkool af en meng met de melk, mosterd, Parmigiano Reggiano, de rest van de boter, de dragon, peper door de puree. Serveer de zuuroolstamppot met de gebakken paddenstoelen.
algemeen:
allergietip:
variatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
1¼ kg iets kruimige aardappel
750 g verse zuurkool
4 uien
15 g verse dragon
400 g paddenstoelen voor pasta
45 g ongezouten roomboter
100 ml halfvolle melk
2 el fijne mosterd
75 g Parmigiano Reggiano-poeder
Dit heb je nodig
pureestamper