Zuurkoolstamppot met truffelsalami
Wie had dat gedacht? Oer-Hollandse zuurkoolstamppot die jou even meeneemt naar Italië.
Aan de slag
Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in repen. Snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de boter in een braadpan of hapjespan. Bak de sjalot, rozemarijn, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur tot de sjalot begint te karamelliseren. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de zuurkool met het vocht toe, doe de deksel op de pan en laat 25 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de kookroom en Parmezaanse kaas fijn. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Meng de zuurkool en rucola erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en verdeel de salami erover.
Zuurkoolstamppot met truffelsalami
Wie had dat gedacht? Oer-Hollandse zuurkoolstamppot die jou even meeneemt naar Italië.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in repen. Snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de boter in een braadpan of hapjespan. Bak de sjalot, rozemarijn, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur tot de sjalot begint te karamelliseren. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de zuurkool met het vocht toe, doe de deksel op de pan en laat 25 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de kookroom en Parmezaanse kaas fijn. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Meng de zuurkool en rucola erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en verdeel de salami erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g sjalotten
2 tenen knoflook
2 takjes verse rozemarijn
30 g ongezouten roomboter
520 g zuurkool naturel
1¼ kg kruimige aardappel
100 ml kookroom
90 g Parmigiano Reggiano-poeder
42½ g rucola
80 g Bedford Parmitufo (truffelsalami)
Dit heb je nodig
pureestamper