Snijbonenstamppot met prei en tartaar
bewaar
bewaar

Snijbonenstamppot met prei en tartaar

Prei + snijbonen + aardappel = prei-snijbonenstamppot! Tartaartje erbij en je Hollandse pot is compleet.

25 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan met ruim water in 20 min. gaar.

Halveer ondertussen de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in dunne halve ringen. Snijd de snijbonen schuin in dunne reepjes. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en stoof de prei, snijbonen en kerriepoeder met het water en peper 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe.

Verhit ondertussen ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6 min. gaar. Keer halverwege. Bestrooi met peper.

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper. Meng de rest van de olie en eventueel wat kookvocht erdoor.

Roer de snijbonen en prei door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaartjes. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaartjes.

vegatipBekijk ook dit recept
vegatipVervang de tartaar door 25 g geroosterde noten per persoon, zoals hazel- of pecannoten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Snijbonenstamppot met prei en tartaar

Prei + snijbonen + aardappel = prei-snijbonenstamppot! Tartaartje erbij en je Hollandse pot is compleet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig