Zoete aardappel-spruitjesstamppot met tartaar
bewaar
bewaar

Zoete aardappel-spruitjesstamppot met tartaar

Wat deze gezonde stamppot zo lekker maakt? De romige cottagecheese!

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil alle aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon en halveer ze. Snijd de knoflook fijn. Vorm per persoon een burger van de tartaar. Breng op smaak met peper.

Verhit ⅓ van de olijfolie op hoog vuur in een koekenpan en bak de spruiten 10-15 min., schep af en toe om. Schep uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de tartaartjes 7-8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege om. Voeg de laatste min. de knoflook toe en schep om. Breng op smaak met peper.

Giet de aardappelen af bewaar een kopje kookvocht (per 4 personen). Voeg de cottagecheese toe en stamp met de pureestamper tot een fijne puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is. Schep de helft van de gebakken spruiten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot, de rest van de spruiten en de tartaar over de borden.

vegatipIn plaats van tartaar kun je ook een zachtgekookt ei gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete aardappel-spruitjesstamppot met tartaar

Wat deze gezonde stamppot zo lekker maakt? De romige cottagecheese!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig