Zomerstamppot met tartaar
Stamppot in de zomer: daar krijg je het opnieuw warm van!
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 1 cm en snijd het basilicum fijn. Snijd een ½ cm van de onderkant van de bosuitjes.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de tartaartjes met versgemalen peper en bak ze in 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
Doe de rest van de olie in een kom. Meng de bosuitjes erdoor tot ze helemaal met olie zijn bedekt. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de bosuitjes 10 min. tot ze aan beide kanten zwarte strepen hebben. Keer regelmatig.
Haal de tartaartjes uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Voeg de tomaat en het water toe aan het achtergebleven bakvet en bak 3 min. op middelhoog vuur. Meng het basilicum door de tomatensalsa.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een puree. Voeg de sla in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Verdeel de stamppot over borden. Leg op elk bord een tartaartje, 2 bosuitjes en wat tomaat-basilicumsalsa.
Zomerstamppot met tartaar
Stamppot in de zomer: daar krijg je het opnieuw warm van!
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 1 cm en snijd het basilicum fijn. Snijd een ½ cm van de onderkant van de bosuitjes.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de tartaartjes met versgemalen peper en bak ze in 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
Doe de rest van de olie in een kom. Meng de bosuitjes erdoor tot ze helemaal met olie zijn bedekt. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de bosuitjes 10 min. tot ze aan beide kanten zwarte strepen hebben. Keer regelmatig.
Haal de tartaartjes uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Voeg de tomaat en het water toe aan het achtergebleven bakvet en bak 3 min. op middelhoog vuur. Meng het basilicum door de tomatensalsa.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een puree. Voeg de sla in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Verdeel de stamppot over borden. Leg op elk bord een tartaartje, 2 bosuitjes en wat tomaat-basilicumsalsa.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
380 g Tasty Tom trostomaten
15 g verse basilicum
8 bosuitjes
2 el milde olijfolie
4 rundertartaar
100 ml water
150 ml halfvolle melk
300 g botersla
Dit heb je nodig
grillpan
aluminiumfolie
pureestamper