Zoete aardappelstamppot met gehaktbal en tomaatjes
bewaar
bewaar

Zoete aardappelstamppot met gehaktbal en tomaatjes

Zoete aardappel geeft je stamppot een instant twist!

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tartaar in een kom en meng met het ei, de vadouvan, peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen een bal per persoon van. Verdeel de tartaarballen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Besprenkel de romaatjes met de olie en rooster de laatste 10 min. mee.

Schil ondertussen alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 4 cm. Kook in ruim water in 20 min gaar. Was ondertussen de prei, snijd in dunne ringen en voeg de laatste 5 min. toe aan de aardappelen.

Giet de aardappelen en prei af, vang een kopje kookvocht op en stamp met wat kookvocht tot puree. Breng op smaak met peper. Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en serveer met de tartaarballen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete aardappelstamppot met gehaktbal en tomaatjes

Zoete aardappel geeft je stamppot een instant twist!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig