Zoete aardappelstamppot met gehaktbal en tomaatjes
Zoete aardappel geeft je stamppot een instant twist!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tartaar in een kom en meng met het ei, de vadouvan, peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen een bal per persoon van. Verdeel de tartaarballen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Besprenkel de romaatjes met de olie en rooster de laatste 10 min. mee.
Schil ondertussen alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 4 cm. Kook in ruim water in 20 min gaar. Was ondertussen de prei, snijd in dunne ringen en voeg de laatste 5 min. toe aan de aardappelen.
Giet de aardappelen en prei af, vang een kopje kookvocht op en stamp met wat kookvocht tot puree. Breng op smaak met peper. Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en serveer met de tartaarballen.
Zoete aardappelstamppot met gehaktbal en tomaatjes
Zoete aardappel geeft je stamppot een instant twist!
hoofdgerecht
null personen
489 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tartaar in een kom en meng met het ei, de vadouvan, peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen een bal per persoon van. Verdeel de tartaarballen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Besprenkel de romaatjes met de olie en rooster de laatste 10 min. mee.
Schil ondertussen alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 4 cm. Kook in ruim water in 20 min gaar. Was ondertussen de prei, snijd in dunne ringen en voeg de laatste 5 min. toe aan de aardappelen.
Giet de aardappelen en prei af, vang een kopje kookvocht op en stamp met wat kookvocht tot puree. Breng op smaak met peper. Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en serveer met de tartaarballen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g rundertartaar
1 middelgroot scharrelei
2 tl vadouvan
250 g romaatjes
½ el milde olijfolie
500 g zoete aardappelen
500 g iets kruimige aardappelen
600 g preien
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper