Aardappel-knolselderijpuree met paddenstoelen
Smaakvol bijgerecht dat je een dagje eerder al kunt maken.
Aan de slag
Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.
Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine heel. De kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de paddenstoelen en truffelolie erdoor.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Aardappel-knolselderijpuree met paddenstoelen
Smaakvol bijgerecht dat je een dagje eerder al kunt maken.
bijgerecht
null personen
500 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.
Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine heel. De kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de paddenstoelen en truffelolie erdoor.
bereidingstip:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kruimige aardappelen
500 g knolselderij
200 g paddenstoelen voor risotto
2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
100 ml volle melk
50 g ongezouten roomboter
2 tl olijfolie met truffelaroma
Dit heb je nodig
pureestamper