Vegetarische paddenstoelenstoof met knolselderijpuree
Goedgevuld, geurig, vooraf te maken en vegetarisch. Prachtding, zo'n vega stoof.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Halveer de winterpeen in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 20 min. op laag vuur. Blijf goed omscheppen tot de ui bruin begint te kleuren.
Doe ondertussen de funghi porcini in een kom en giet er ⅖ van het water over. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix, maar houd een paar takjes achter als garnering. Halveer de verse paddenstoelen. Voeg de peen, knoflook, fijngesneden kruiden en paddenstoelen toe aan de ui en bak 5 min. op hoogvuur mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee.
Laat de funghi porcini uitlekken, maar vang het vocht op en snijd de gewelde paddenstoelen fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de sojasaus en de rest van het water toe aan de groente. Breng aan de kook en laat op laag vuur zonder de deksel op de pan 20-30 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil de knolselderij, snijd in stukken en voeg de laatste 10 min. aan de aardappelen toe.
Giet de aardappelen en knolselderij af, maar vang 150 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg het kookvocht, de walnootolie, peper en eventueel zout aan de aardappelen en knolselderij toe en stamp fijn met de pureestamper. Verdeel de knolselderijpuree over borden en schep de paddenstoelenstoof erbij.
Vegetarische paddenstoelenstoof met knolselderijpuree
Goedgevuld, geurig, vooraf te maken en vegetarisch. Prachtding, zo'n vega stoof.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Halveer de winterpeen in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 20 min. op laag vuur. Blijf goed omscheppen tot de ui bruin begint te kleuren.
Doe ondertussen de funghi porcini in een kom en giet er ⅖ van het water over. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix, maar houd een paar takjes achter als garnering. Halveer de verse paddenstoelen. Voeg de peen, knoflook, fijngesneden kruiden en paddenstoelen toe aan de ui en bak 5 min. op hoogvuur mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee.
Laat de funghi porcini uitlekken, maar vang het vocht op en snijd de gewelde paddenstoelen fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de sojasaus en de rest van het water toe aan de groente. Breng aan de kook en laat op laag vuur zonder de deksel op de pan 20-30 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Schil de knolselderij, snijd in stukken en voeg de laatste 10 min. aan de aardappelen toe.
Giet de aardappelen en knolselderij af, maar vang 150 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg het kookvocht, de walnootolie, peper en eventueel zout aan de aardappelen en knolselderij toe en stamp fijn met de pureestamper. Verdeel de knolselderijpuree over borden en schep de paddenstoelenstoof erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote uien
300 g winterpenen
2 el milde olijfolie
15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
500 ml heet water
2 tenen knoflook
600 g paddenstoelen voor risotto
2 el tarwebloem
3 el sojasaus
1 kg kruimige aardappel
700 g knolselderij
3 el walnootolie
Dit heb je nodig
pureestamper