Spruitjesstoof met paddenstoelen
Je kunt ze koken, maar stoven in de oven samen met champignons is óók heel lekker.
Aan de slag
Snijd de onderkant van de spruiten, haal de buitenste blaadjes eraf en halveer de spruiten. Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de spruiten, ui en champignons op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Verkruimel de bouillontablet erover, voeg de slagroom en het water toe. Breng aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Spruitjesstoof met paddenstoelen
Je kunt ze koken, maar stoven in de oven samen met champignons is óók heel lekker.
bijgerecht
null personen
245 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de spruiten, haal de buitenste blaadjes eraf en halveer de spruiten. Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de spruiten, ui en champignons op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Verkruimel de bouillontablet erover, voeg de slagroom en het water toe. Breng aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g spruiten
1 kleine ui
250 g kastanjechampignons
25 g ongezouten roomboter
1 el tarwebloem
½ groentebouillonblokje
125 ml verse slagroom
200 ml water