Taartje met paddenstoelen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de walnoten in een pan met antiaanbaklaag tot ze licht verkleuren. Laat ze afkoelen en maal ze fijn in de keukenmachine.
Zeef de bloem in een kom, doe er de boter, zout, ¼ van de eieren en de walnoten bij. Kneed er met koele handen een soepel deeg van. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde plak, iets groter dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Bak de kale bodem alvast 15 min. in de oven. Snipper ondertussen de ui. snijd de peterselie fijn. Boen de champignons schoon en halveer.
Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Bak de paddenstoelen mee tot ze bruin zijn. Schep de peterselie en de helft van de citroenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Klop de rest van de eieren los met 1 el citroensap (per 4 personen) en de slagroom. Giet dit mengsel over de taartbodem en verdeel de paddenstoelen erover. Bak nog 20 minuten in de oven.
Taartje met paddenstoelen
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de walnoten in een pan met antiaanbaklaag tot ze licht verkleuren. Laat ze afkoelen en maal ze fijn in de keukenmachine.
Zeef de bloem in een kom, doe er de boter, zout, ¼ van de eieren en de walnoten bij. Kneed er met koele handen een soepel deeg van. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde plak, iets groter dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Bak de kale bodem alvast 15 min. in de oven. Snipper ondertussen de ui. snijd de peterselie fijn. Boen de champignons schoon en halveer.
Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Bak de paddenstoelen mee tot ze bruin zijn. Schep de peterselie en de helft van de citroenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Klop de rest van de eieren los met 1 el citroensap (per 4 personen) en de slagroom. Giet dit mengsel over de taartbodem en verdeel de paddenstoelen erover. Bak nog 20 minuten in de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g walnoten
200 g tarwebloem
75 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
1½ tl zout
1 middelgrote ui
10 g verse platte peterselie
400 g kastanjechampignons
½ citroen
2 el milde olijfolie
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
keukenmachine
lage taartvorm (doorsnede ca. 30 cm)