Filodeegtaartjes met paddenstoelen, druiven en kaas
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien. Hak de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen en champignons grof. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
Verhit de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paddenstoelen toe en bak al omscheppend 3-4 min. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur. Meng de druiven met de paddenstoelen. Snijd de witte kaas in kleine blokjes en meng in een aparte kom met de crème fraîche. Splits het ei, klop de dooier los met een vork en voeg met een mespunt peper toe aan het kaasmengsel. Vouw het filodeeg open en snijd in 3 gelijke stukken.
Bestrijk het bovenste stuk dun met boter en leg met de ingevette kant naar beneden in de schaaltjes. Bestrijk de rest van de vellen een voor een met boter. Beleg elk schaaltje met 3 stukken deeg, zodat het hele schaaltje bedekt is. Bestrijk de overhangende randen met boter.
Verdeel het paddenstoelenmengsel over de schaaltjes. Schep het kaasmengsel erop. Bak de taartjes in 20-25 min. gaar en goudbruin in de oven. Garneer met bieslook en serveer.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Filodeegtaartjes met paddenstoelen, druiven en kaas
voorgerecht
null personen
390 kcal
25 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien. Hak de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen en champignons grof. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
Verhit de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paddenstoelen toe en bak al omscheppend 3-4 min. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur. Meng de druiven met de paddenstoelen. Snijd de witte kaas in kleine blokjes en meng in een aparte kom met de crème fraîche. Splits het ei, klop de dooier los met een vork en voeg met een mespunt peper toe aan het kaasmengsel. Vouw het filodeeg open en snijd in 3 gelijke stukken.
Bestrijk het bovenste stuk dun met boter en leg met de ingevette kant naar beneden in de schaaltjes. Bestrijk de rest van de vellen een voor een met boter. Beleg elk schaaltje met 3 stukken deeg, zodat het hele schaaltje bedekt is. Bestrijk de overhangende randen met boter.
Verdeel het paddenstoelenmengsel over de schaaltjes. Schep het kaasmengsel erop. Bak de taartjes in 20-25 min. gaar en goudbruin in de oven. Garneer met bieslook en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 vellen diepvries filodeeg
2 tenen knoflook
200 g paddenstoelen voor pasta
250 g kastanjechampignons
25 g ongezouten roomboter
2 el milde olijfolie
16 rode druiven
100 g witte kaas
125 g crème fraîche
1 middelgroot ei
3½ g verse bieslook
Dit heb je nodig
bakkwastje
ovenschalen (15cm, ingevet)