Filodeegtaartjes met kastanjechampignons
Hartige taartjes uit de oven, die heerlijk smaken én er fantastisch uitzien
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de vellen filodeeg elk in 6 vierkante stukken. Vet de springvormen in met wat olie. Leg in elke vorm een stuk filodeeg en bestrijk met olie. Leg hier schuin een 2e stuk filodeeg op (zodat de hoeken verspringen). Bestrijk met olie. Leg hier schuin een 3e stuk filodeeg op. Laat alle hoeken van het deeg een paar centimeter over de rand van de vorm hangen.
Snijd de spinazie grof en de champignons in plakjes. Snipper de sjalot. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de champignons 1 min. op hoog vuur. Voeg de spinazie en sjalot toe en bak 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en meng de kaas door het champignon-spinaziemengsel.
Verdeel het mengsel over de vormen. Breek in het midden van elk taartje een ei. Bak de taartjes ca. 20 min. in het midden van de oven. Ze zijn gaar als het ei gestold is.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Filodeegtaartjes met kastanjechampignons
Hartige taartjes uit de oven, die heerlijk smaken én er fantastisch uitzien
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de vellen filodeeg elk in 6 vierkante stukken. Vet de springvormen in met wat olie. Leg in elke vorm een stuk filodeeg en bestrijk met olie. Leg hier schuin een 2e stuk filodeeg op (zodat de hoeken verspringen). Bestrijk met olie. Leg hier schuin een 3e stuk filodeeg op. Laat alle hoeken van het deeg een paar centimeter over de rand van de vorm hangen.
Snijd de spinazie grof en de champignons in plakjes. Snipper de sjalot. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de champignons 1 min. op hoog vuur. Voeg de spinazie en sjalot toe en bak 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en meng de kaas door het champignon-spinaziemengsel.
Verdeel het mengsel over de vormen. Breek in het midden van elk taartje een ei. Bak de taartjes ca. 20 min. in het midden van de oven. Ze zijn gaar als het ei gestold is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 vellen vers filodeeg
5 el koolzaadolie
250 g kastanjechampignons
200 g verse spinazie
1 sjalot
100 g geraspte Parmezaanse kaas
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
springvormen (Ø 12 cm)