Goedgevulde paddenstoelenquiche
Zeg je herfst, dan zeg je paddenstoelen. Lekker in een quiche met ui en champignons!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ondertussen de gedroogde paddenstoelen met de slagroom.
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de champignons in plakjes en de paddenstoelen voor pasta in kleinere stukken. Snijd de knoflook fijn. Voeg de rest van de boter, de champignons, paddenstoelen en knoflook samen met de tijm toe aan de ui in de hapjespan en bak 5 min. mee.
Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg.
Klop de eieren los en schep om met de slagroom met paddenstoelen en gebakken groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
Goedgevulde paddenstoelenquiche
Zeg je herfst, dan zeg je paddenstoelen. Lekker in een quiche met ui en champignons!
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ondertussen de gedroogde paddenstoelen met de slagroom.
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de champignons in plakjes en de paddenstoelen voor pasta in kleinere stukken. Snijd de knoflook fijn. Voeg de rest van de boter, de champignons, paddenstoelen en knoflook samen met de tijm toe aan de ui in de hapjespan en bak 5 min. mee.
Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg.
Klop de eieren los en schep om met de slagroom met paddenstoelen en gebakken groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
18 g Euroma gedroogde paddenstoelen
125 ml verse slagroom
2 grote rode uien
50 g ongezouten roomboter
400 g kastanjechampignons
200 g paddenstoelen voor pasta
2 tenen knoflook
1 el Euroma tijm
270 g vers bladerdeeg
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)