Flammkuchen met paddenstoelen en beenham
Flammkuchen x herfst = de franse plaatpizza met paddenstoelen, uien en ham!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tuinboontjes ontdooien. Leg de plakjes bladerdeeg in 3 rijen van 3 op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de plakjes elkaar iets overlappen en druk aan.
Snijd de uien in halve ringen. Meng de crème fraîche met de nootmuskaat. Scheur de grote paddenstoelen in stukken en snijd de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn.
Bestrijk het deeg met de crème fraîche, maar laat een ½ cm van de rand vrij. Verdeel de ui, paddenstoelen en beenhamreepjes erover. Bak de flammkuchen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de salade. Snijd de selderij fijn. Meng de azijn, olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de dressing door de selderij en tuinboontjes. Serveer bij de flammkuchen.
Flammkuchen met paddenstoelen en beenham
Flammkuchen x herfst = de franse plaatpizza met paddenstoelen, uien en ham!
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tuinboontjes ontdooien. Leg de plakjes bladerdeeg in 3 rijen van 3 op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de plakjes elkaar iets overlappen en druk aan.
Snijd de uien in halve ringen. Meng de crème fraîche met de nootmuskaat. Scheur de grote paddenstoelen in stukken en snijd de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn.
Bestrijk het deeg met de crème fraîche, maar laat een ½ cm van de rand vrij. Verdeel de ui, paddenstoelen en beenhamreepjes erover. Bak de flammkuchen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de salade. Snijd de selderij fijn. Meng de azijn, olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de dressing door de selderij en tuinboontjes. Serveer bij de flammkuchen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries tuinbonen
9 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
3 rode uien
200 g crème fraîche
2 tl gemalen nootmuskaat
400 g paddenstoelen voor pasta
150 g beenhamreepjes
20 g verse selderij
1 el azijn
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier