Paddenstoelen-preitaart met hazelnoten
Met Hollandse geitenkaas en hazelnoten. Herfsttopper!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid het deeg uit op het werkvlak en laat ontdooien. Bekleed de taartvorm met het deeg. Hak de knoflook fijn en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn.
Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paddestoelen en kruiden toe en bak op hoog vuur al omscheppend voor 3 min. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in een taartvorm. Strooi de hazelnoten erover.
Klop in een kom de eieren met melk los. Rasp de geitenkaas. Roer de kaas met een mespunt peper door het eimengsel. Schenk het mengsel in de taartvorm. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven gaar.
Paddenstoelen-preitaart met hazelnoten
Met Hollandse geitenkaas en hazelnoten. Herfsttopper!
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid het deeg uit op het werkvlak en laat ontdooien. Bekleed de taartvorm met het deeg. Hak de knoflook fijn en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn.
Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paddestoelen en kruiden toe en bak op hoog vuur al omscheppend voor 3 min. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in een taartvorm. Strooi de hazelnoten erover.
Klop in een kom de eieren met melk los. Rasp de geitenkaas. Roer de kaas met een mespunt peper door het eimengsel. Schenk het mengsel in de taartvorm. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes deeg voor hartige taart
1 teen knoflook
4 el traditionele olijfolie
400 g paddenstoelen voor pasta
300 g gesneden prei
75 g ongebrande hazelnoten
3 middelgrote eieren
150 ml halfvolle melk
150 g Hollandse geitenkaas
Dit heb je nodig
lage taartvorm (doorsnede ca. 30 cm)