Preitaart met rauwe ham
Kaas en prei zijn voor elkaar gemáákt, zeker in deze quiche met hartige taartdeeg.
Aan de slag
Verwarm de oven op 200 °C. Kook de prei 4 min. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet. Bekleed ondertussen de quiche vorm met de plakjes deeg. Beleg de deegbodem met ⅔ van de ham en bestrooi met de tijm. Klop de eieren los. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de prei over de bodem van de quichevormen schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van de ham en de rucola.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Preitaart met rauwe ham
Kaas en prei zijn voor elkaar gemáákt, zeker in deze quiche met hartige taartdeeg.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 200 °C. Kook de prei 4 min. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet. Bekleed ondertussen de quiche vorm met de plakjes deeg. Beleg de deegbodem met ⅔ van de ham en bestrooi met de tijm. Klop de eieren los. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de prei over de bodem van de quichevormen schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van de ham en de rucola.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g gesneden prei
6 plakjes deeg voor hartige taart
150 g coburgerham
1 tl gedroogde tijm
5 middelgrote eieren
100 g Parmigiano Reggiano
250 g ricotta
75 g rucola
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)