Spinazie-ricottataart
Door het filodeeg krijgt deze quiche een extra knapperig korstje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in met wat olie en bekleed met de plakjes deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Verhit de rest van de olie in een wok, pers de knoflook erboven en fruit 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep in een zeef en duw er vervolgens met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Schep de spinazie op een snijplank en snijd grof.
Breek de eieren boven een kom, voeg de ricotta toe en klop los. Breek de eieren boven een kom, voeg de ricotta toe en klop los. Rasp de Parmezaanse kaas en meng met de spinazie erdoor en schep de vulling in de springvorm. Bak de taart in ca. 30 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Spinazie-ricottataart
Instructievideo - 00:38 min.
Spinazie-ricottataart
Door het filodeeg krijgt deze quiche een extra knapperig korstje.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in met wat olie en bekleed met de plakjes deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Verhit de rest van de olie in een wok, pers de knoflook erboven en fruit 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep in een zeef en duw er vervolgens met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Schep de spinazie op een snijplank en snijd grof.
Breek de eieren boven een kom, voeg de ricotta toe en klop los. Breek de eieren boven een kom, voeg de ricotta toe en klop los. Rasp de Parmezaanse kaas en meng met de spinazie erdoor en schep de vulling in de springvorm. Bak de taart in ca. 30 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
3 el paneermeel
2 tenen knoflook
600 g verse bladspinazie
4 middelgrote eieren
250 g ricotta
100 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
springvorm 24 cm
bolzeef