Preitaart met geitenkaas
Deze vegetarische hartige taart met geitenkaas en zongedroogde tomaten is net een traktatie.
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de prei in ringen en maak schoon. Verhit de boter in een braadpan en bak de prei 8 min. op laag vuur. Snijd de tomaat in reepjes en roer samen met de bloem door de prei. Verdeel de kaas erover en roer door.
Klop de eieren los met de kookroom, peper en eventueel zout. Roer de prei door het eimengsel.
Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Snijd het overtollige bladerdeeg weg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het preimengsel over de bodem en bak de taart in ca. 35 min. in de oven goudbruin.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Preitaart met geitenkaas
Deze vegetarische hartige taart met geitenkaas en zongedroogde tomaten is net een traktatie.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de prei in ringen en maak schoon. Verhit de boter in een braadpan en bak de prei 8 min. op laag vuur. Snijd de tomaat in reepjes en roer samen met de bloem door de prei. Verdeel de kaas erover en roer door.
Klop de eieren los met de kookroom, peper en eventueel zout. Roer de prei door het eimengsel.
Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Snijd het overtollige bladerdeeg weg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het preimengsel over de bodem en bak de taart in ca. 35 min. in de oven goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 plakjes deeg voor hartige taart
750 g preien
25 g ongezouten roomboter
6 zongedroogde tomaten
2 el tarwebloem
200 g verse geitenkaas naturel 45+
3 middelgrote eieren
200 ml kookroom
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm, ingevet)