Geroosterde bietensoep met bladerdeeg puntjes
Altijd genieten met bieten. Maak er ook eens een bietensoep van. En de bladerdeeghapjes ernaast zijn onweerstaanbaar.
Aan de slag
Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bieten in parten. Halveer de knoflook.
Verdeel de bieten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in de oven. Schuif na 15 min. de bieten naar een kant en verdeel de knoflook ertussen. Verdeel de hazelnoten over de andere kant en rooster 5 min. mee.
Snijd ondertussen elk plakje bladerdeeg in 4 puntjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Snijd de helft van de salieblaadjes fijn en bestrooi de bladerdeegpuntjes ermee. Breng op smaak met peper.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pluk de blaadjes van de rest van de salie. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de salieblaadjes en het citroenrasp in ca. 30 sec. krokant. Haal de helft uit de pan en houd apart.
Voeg de bieten, knoflook, het kokende water en bouillonblokje toe, breng aan de kook en kook ca. 15 min. met de deksel op de pan. Haal na 10 min. de deksel eraf.
Bak ondertussen de bladerdeegpuntjes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.
Pureer de soep met ⅞ van de slagroom met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de gebakken salie en het citroenrasp en de hazelnoten grof.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de slagroom en met het hazelnotenmengsel. Serveer met de bladerdeegpuntjes.
Geroosterde bietensoep met bladerdeeg puntjes
Altijd genieten met bieten. Maak er ook eens een bietensoep van. En de bladerdeeghapjes ernaast zijn onweerstaanbaar.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
40 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bieten in parten. Halveer de knoflook.
Verdeel de bieten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in de oven. Schuif na 15 min. de bieten naar een kant en verdeel de knoflook ertussen. Verdeel de hazelnoten over de andere kant en rooster 5 min. mee.
Snijd ondertussen elk plakje bladerdeeg in 4 puntjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Snijd de helft van de salieblaadjes fijn en bestrooi de bladerdeegpuntjes ermee. Breng op smaak met peper.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pluk de blaadjes van de rest van de salie. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de salieblaadjes en het citroenrasp in ca. 30 sec. krokant. Haal de helft uit de pan en houd apart.
Voeg de bieten, knoflook, het kokende water en bouillonblokje toe, breng aan de kook en kook ca. 15 min. met de deksel op de pan. Haal na 10 min. de deksel eraf.
Bak ondertussen de bladerdeegpuntjes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.
Pureer de soep met ⅞ van de slagroom met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de gebakken salie en het citroenrasp en de hazelnoten grof.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de slagroom en met het hazelnotenmengsel. Serveer met de bladerdeegpuntjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
1 kg gekookte bieten
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
40 g hazelnoten
10 g verse salie
1 citroen
750 ml kokend water
1 groentebouillonblokje
200 ml houdbare slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier
soeppan
staafmixer