Radijssoep met knoflookcroutons van Hugo Kennis
Hugo gaat voor deze soep aan de slag met radijsjes. De radijsjes gaan de soep in en een deel van het groen wordt gebruikt voor een pesto. Samen met zelfgemaakte knoflook croutons wordt je soep een kleurig kommetje.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Verwijder het loof van de bosjes radijs, houd de helft hiervan apart en was goed onder koud stromend water. De rest van het loof gebruik je niet. Rasp de radijsjes grof, houd 1 radijsje per persoon apart. Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm.
Verhit ⅙ van de olie n een soeppan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de geraspte radijs en aardappelblokjes toe en bak nog 5 min., schep af en toe om. Voeg het water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Roer door en laat 20 min. op middelhoog vuur koken zonder deksel.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabatta in stukken van 1½ cm. Schep om met ⅙ van de olie en de rest van de knoflook. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 min. tot lichtbruin en knapperig, schep halverwege om.
Snijd ondertussen het loof van de radijs en de bieslook fijn. Snijd de Parmezaanse kaas grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2-3 min. op middelhoog vuur.
Doe het radijsloof, de bieslook, Parmezaanse kaas, hazelnoten en de rest van de olie in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de apart gehouden radijs in dunne plakjes.
Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden. Verdeel de helft van de croutons en de radijsplakjes erover. Schep de pesto erover. Serveer de rest van de croutons erbij.
Radijssoep met knoflookcroutons van Hugo Kennis
Hugo gaat voor deze soep aan de slag met radijsjes. De radijsjes gaan de soep in en een deel van het groen wordt gebruikt voor een pesto. Samen met zelfgemaakte knoflook croutons wordt je soep een kleurig kommetje.
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Verwijder het loof van de bosjes radijs, houd de helft hiervan apart en was goed onder koud stromend water. De rest van het loof gebruik je niet. Rasp de radijsjes grof, houd 1 radijsje per persoon apart. Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm.
Verhit ⅙ van de olie n een soeppan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de geraspte radijs en aardappelblokjes toe en bak nog 5 min., schep af en toe om. Voeg het water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Roer door en laat 20 min. op middelhoog vuur koken zonder deksel.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabatta in stukken van 1½ cm. Schep om met ⅙ van de olie en de rest van de knoflook. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 min. tot lichtbruin en knapperig, schep halverwege om.
Snijd ondertussen het loof van de radijs en de bieslook fijn. Snijd de Parmezaanse kaas grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2-3 min. op middelhoog vuur.
Doe het radijsloof, de bieslook, Parmezaanse kaas, hazelnoten en de rest van de olie in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de apart gehouden radijs in dunne plakjes.
Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden. Verdeel de helft van de croutons en de radijsplakjes erover. Schep de pesto erover. Serveer de rest van de croutons erbij.
variatietip:
vegantip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
450 g radijsjes
500 g iets kruimige aardappelen
6 el milde olijfolie
2 groentebouillonblokjes
1 l kokend water
1 afbakciabatta
5 g verse bieslook
50 g Parmezaanse kaas
30 g hazelnoten
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat
staafmixer met hakmolen