Eenpanspasta al limone met hazelnootkruim
Een typische zomerpasta? Als je het ons vraagt moet je deze eenpanspasta al limone hebben! Fris dankzij de citroen en romig tegelijk. Heerlijk met venkel en hazelnootkruim on top.
Aan de slag
Hak de hazelnoten tot kruim en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ olie in een hapjespan en bak de panko en het hazelnootkruim op middelhoog vuur in 3 min. lichtbruin en krokant. Schep regelmatig om. Voeg ⅓ van de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Schep alles uit de pan. Houd apart.
Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen, snijd het groen fijn en houd apart. Snijd de knollen in blokjes van 1 cm.
Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de venkel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook en het venkelzaad toe en bak nog 2 min.
Boen de citroen en rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Voeg het citroenrasp en -sap toe aan de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg het water, de ongekookte penne en de slagroom toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat onder af en toe roeren 15 min. koken tot de pasta al dente is.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de hazelnootkruim en het venkelgroen. Serveer met een partje citroen.
Eenpanspasta al limone met hazelnootkruim
Een typische zomerpasta? Als je het ons vraagt moet je deze eenpanspasta al limone hebben! Fris dankzij de citroen en romig tegelijk. Heerlijk met venkel en hazelnootkruim on top.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Hak de hazelnoten tot kruim en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ olie in een hapjespan en bak de panko en het hazelnootkruim op middelhoog vuur in 3 min. lichtbruin en krokant. Schep regelmatig om. Voeg ⅓ van de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Schep alles uit de pan. Houd apart.
Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen, snijd het groen fijn en houd apart. Snijd de knollen in blokjes van 1 cm.
Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de venkel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook en het venkelzaad toe en bak nog 2 min.
Boen de citroen en rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Voeg het citroenrasp en -sap toe aan de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg het water, de ongekookte penne en de slagroom toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat onder af en toe roeren 15 min. koken tot de pasta al dente is.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de hazelnootkruim en het venkelgroen. Serveer met een partje citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g hazelnoten
3 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
30 g panko
2 venkel
1 tl venkelzaad
700 ml water
300 g penne
125 ml verse slagroom
1 groentebouillonblokje
1 citroen