Romige eenpanspasta met zalm en courgette
Deze romige eenpanspasta met zalm, courgette en citroen is creamy en fris tegelijkertijd. Top af met lekker veel kaas en genieten maar!
Aan de slag
Snijd de courgettes in halve plakken van 1 cm dik. Verhit ⅔ olie in een hapjespan en bak de courgette 7 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord, maar laat de olie in de pan.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in dezelfde hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de penne, slagroom, het bouillonblokje en het kokend water toe, breng aan de kook en kook in 9-10 min. op middelhoog vuur gaar. Roer af en toe.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en snijd in parten. Rasp de kaas en snijd de peterselie fijn. Snijd de zalm in blokjes van 3 cm en roer door de pasta. Verwarm 1-2 min. tot de zalm net gaar is.
Roer de helft van de kaas, de courgette en 2/3 van de peterselie door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de kaas, de rest van de peterselie, het citroenrasp en serveer met een citroenpartje
Romige eenpanspasta met zalm en courgette
Deze romige eenpanspasta met zalm, courgette en citroen is creamy en fris tegelijkertijd. Top af met lekker veel kaas en genieten maar!
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgettes in halve plakken van 1 cm dik. Verhit ⅔ olie in een hapjespan en bak de courgette 7 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord, maar laat de olie in de pan.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in dezelfde hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de penne, slagroom, het bouillonblokje en het kokend water toe, breng aan de kook en kook in 9-10 min. op middelhoog vuur gaar. Roer af en toe.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en snijd in parten. Rasp de kaas en snijd de peterselie fijn. Snijd de zalm in blokjes van 3 cm en roer door de pasta. Verwarm 1-2 min. tot de zalm net gaar is.
Roer de helft van de kaas, de courgette en 2/3 van de peterselie door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de kaas, de rest van de peterselie, het citroenrasp en serveer met een citroenpartje
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
3 el milde olijfolie
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
300 g penne
200 ml verse slagroom
1 groentebouillonblokje
400 ml kokend water
1 biologische citroen
70 g Grana Padano 32+
15 g verse peterselie
250 g diepvries wilde zalmfilets