Romige champignonsoep
Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon.
Aan de slag
Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde en serveer.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Romige champignonsoep
Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon.
voorgerecht
null personen
185 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde en serveer.
vegatip:
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
250 g champignons
50 g ongezouten roomboter
25 g tarwebloem
1 l kraanwater
2 kippenbouillontabletten
3 el crème fraîche