Heldere champignonsoep
bewaar
bewaar

Heldere champignonsoep

Een simpel soepje is altijd een goed idee voor het kerstdiner. En dit jaar maak je 'm extra goedkoop, maar vooral: extra lekker.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de champignons in dunne plakjes. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn.

Verhit de boter in een soeppan. Bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, champignons en het takje tijm toe en bak 4 min. Schep regelmatig om. Voeg de bouillonblokjes en het water toe.

Breng de soep aan de kook en laat 3 min. koken zonder deksel. Verwijder het takje tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipRoer voor een romig effect 100 ml slagroom door de soep.
bewaartipJe kan de soep 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm op de dag zelf op laag vuur. De soep is in de vriezer tot 1 maand houdbaar.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heldere champignonsoep

Een simpel soepje is altijd een goed idee voor het kerstdiner. En dit jaar maak je 'm extra goedkoop, maar vooral: extra lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig