Heldere champignonsoep
Een simpel soepje is altijd een goed idee voor het kerstdiner. En dit jaar maak je 'm extra goedkoop, maar vooral: extra lekker.
Aan de slag
Snijd de champignons in dunne plakjes. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een soeppan. Bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, champignons en het takje tijm toe en bak 4 min. Schep regelmatig om. Voeg de bouillonblokjes en het water toe.
Breng de soep aan de kook en laat 3 min. koken zonder deksel. Verwijder het takje tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Heldere champignonsoep
Een simpel soepje is altijd een goed idee voor het kerstdiner. En dit jaar maak je 'm extra goedkoop, maar vooral: extra lekker.
voorgerecht
null personen
105 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in dunne plakjes. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een soeppan. Bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, champignons en het takje tijm toe en bak 4 min. Schep regelmatig om. Voeg de bouillonblokjes en het water toe.
Breng de soep aan de kook en laat 3 min. koken zonder deksel. Verwijder het takje tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g champignons
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
25 g ongezouten roomboter
1 takje verse tijm
1½ kippenbouillontablet
750 ml water