Gepofte knoflooksoep
bewaar
bewaar

Gepofte knoflooksoep

Gepofte-knoflooksoep? Ja! Want door het poffen krijgt de knoflook een bijzonder zachte, zoetige smaak.

20 min. bereiden / 40 min. oventijd / 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd het bovenste puntje van de bollen knoflook. Leg de bollen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal in het midden van de oven en pof ze in ca. 40 min. gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat iets afkoelen. Wip met een mes de tenen knoflook uit de bollen.

Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurierblaadjes en de kruidnagel 10 min. op laag vuur. Voeg de knoflook met de bloem toe aan de ui en bak 1 min. mee. Voeg de room, water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.

Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in mooie glaasjes of kommetjes.

bewaartipDe soep is, eenmaal afgekoeld, in een goed afgesloten bak ook 2-3 maanden houdbaar in de vriezer.
bewaartipJe kunt deze soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend op laag vuur.

Gepofte knoflooksoep

Instructievideo - 00:40 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gepofte knoflooksoep

Gepofte-knoflooksoep? Ja! Want door het poffen krijgt de knoflook een bijzonder zachte, zoetige smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig