Oma's kippensoep
Oma's kippensoep is altijd een goed idee. Maak het met prei, vermicelli en bleekselderij. Extra smaakvol met laurier en foelie.
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de ui, kipdrumsticks en kippenvleugels in ca. 8 min. lichtbruin. Voeg het water, de laurier, foelie en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de bleekselderij in blokjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel de helften onder koud stromend water en snijd in dunne reepjes.
Voeg de gesneden groente en het zout toe aan de pan, breng op smaak met peper en laat 30 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Voeg na 23 min. de vermicelli toe. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Haal de foelie en laurier uit de pan en gooi ze weg. Haal de kip uit de pan en pluk het vlees met een vork van het bot. Gooi het vel en het bot weg. Doe het kippenvlees en de peterselie in de soep.
Verdeel de soep over de borden.
Oma's kippensoep
Oma's kippensoep is altijd een goed idee. Maak het met prei, vermicelli en bleekselderij. Extra smaakvol met laurier en foelie.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de ui, kipdrumsticks en kippenvleugels in ca. 8 min. lichtbruin. Voeg het water, de laurier, foelie en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de bleekselderij in blokjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel de helften onder koud stromend water en snijd in dunne reepjes.
Voeg de gesneden groente en het zout toe aan de pan, breng op smaak met peper en laat 30 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Voeg na 23 min. de vermicelli toe. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Haal de foelie en laurier uit de pan en gooi ze weg. Haal de kip uit de pan en pluk het vlees met een vork van het bot. Gooi het vel en het bot weg. Doe het kippenvlees en de peterselie in de soep.
Verdeel de soep over de borden.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 el milde olijfolie
500 g kipdrumsticks
500 g kippenvleugels
1½ l water
2 laurierbladen
2 stukjes foelie
5 stengels bleekselderij
250 g winterpenen
1 prei
1 tl zout
70 vermicelli
15 g verse peterselie