Stap-voor-stap kippensoep
bewaar
bewaar

Stap-voor-stap kippensoep

Kippensoep maken, helemaal zelf, was nog nooit zo overzichtelijk.

25 min. bereiden / 2 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de wortel en snijd in plakjes van ½ cm. Kneus de peperkorrels in een vijzel of in een kommetje met de bolle kant van een lepel. Snijd de peterselie en selderij fijn.

Leg de kippenbouten in een grote soeppan. Voeg de groenten, gekneusde peperkorrels, tijm, ⅓ van de peterselie, ⅓ van de selderij, laurier en foelie toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon 2 uur met de deksel op de pan zachtjes koken.

Neem de kippenbouten uit de pan en leg op een bord. Maak een schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan. Verwijder het vel van de kippenbouten en pluk het kippenvlees met twee vorken van de bouten.

Verwarm de bouillon opnieuw en dep eventueel het teveel aan vet weg met keukenpapier. Voeg het kippenvlees toe en verkruimel de vermicelli boven de pan. Kook de vermicellli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Roer de rest van de peterselie en selderij door de soep. Pers de helft van de citroen uit en breng de soep op smaak met 2 el citroensap (per 4 personen), peper en zout.

bereidingstipje kan de bouillon eventueel volledig ontvetten door de soep in de koelkast volledig koud te laten worden en het gestolde vet eruit te scheppen.
kookstaptipbak eventueel het vel van de kippenbouten in ½ el olie krokant. Snijd in stukjes en verdeel over de soep.

Bouillon maken

Instructievideo - 01:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stap-voor-stap kippensoep

Kippensoep maken, helemaal zelf, was nog nooit zo overzichtelijk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig