Kippenbouillon stap-voor-stap
Van plan om kippenbouillon te maken? In dit recept nemen we je stap-voor-stap mee.
Aan de slag
Leg de kip in een grote soeppan. Schenk het koude water erbij en breng op middelhoog vuur aan de kook.
Snijd ondertussen de winterpeen en bleekselderij in stukken van ca. 3 cm. Pel de ui en snijd in parten. Bind de tijm, peterselie en laurier als boeket vast met een stukje keukentouw (bouquet garni).
Schep met een schuimspaan het schuim van de bouillon. Voeg de peen, selderij, ui en peperkorrels en bouquet garni toe aan het water. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep zonder deksel op laag vuur tegen de kook aan 3 uur trekken. Schep af en toe het eventuele schuim van de bouillon, zodat de bouillon mooi helder blijft.
Neem de kip uit de bouillon. Maak de kaasdoek vochtig met water. Leg de kaasdoek in de zeef. Leg de zeef in/op een grote pan of diepe bakplaat en zeef de bouillon. Laat de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur. Laat vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast verder afkoelen, zodat het vet stolt.
Verwijder met een spatel voorzichtig het vet van de bouillon. Breng de kippenbouillon op smaak met peper, zout en eventueel citroensap.
Neem het vel van de kip. Snijd of breek de kip in stukken en pluk met behulp van twee vorken het vlees eraf. Bewaar apart, of doe terug in de kippenbouillon.
Kippenbouillon stap-voor-stap
Van plan om kippenbouillon te maken? In dit recept nemen we je stap-voor-stap mee.
voorgerecht
null personen
70 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Leg de kip in een grote soeppan. Schenk het koude water erbij en breng op middelhoog vuur aan de kook.
Snijd ondertussen de winterpeen en bleekselderij in stukken van ca. 3 cm. Pel de ui en snijd in parten. Bind de tijm, peterselie en laurier als boeket vast met een stukje keukentouw (bouquet garni).
Schep met een schuimspaan het schuim van de bouillon. Voeg de peen, selderij, ui en peperkorrels en bouquet garni toe aan het water. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep zonder deksel op laag vuur tegen de kook aan 3 uur trekken. Schep af en toe het eventuele schuim van de bouillon, zodat de bouillon mooi helder blijft.
Neem de kip uit de bouillon. Maak de kaasdoek vochtig met water. Leg de kaasdoek in de zeef. Leg de zeef in/op een grote pan of diepe bakplaat en zeef de bouillon. Laat de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur. Laat vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast verder afkoelen, zodat het vet stolt.
Verwijder met een spatel voorzichtig het vet van de bouillon. Breng de kippenbouillon op smaak met peper, zout en eventueel citroensap.
Neem het vel van de kip. Snijd of breek de kip in stukken en pluk met behulp van twee vorken het vlees eraf. Bewaar apart, of doe terug in de kippenbouillon.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 hele kip
3 l koud water
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
1 middelgrote ui
1 takje verse tijm
4 takjes verse platte peterselie
1 laurierblad
Dit heb je nodig
keukentouw
schuimspaan
kaasdoek