Klassieke kippenbouillon
Zelfgetrokken bouillon, dat is het wachten waard. Na 3 uur heb je een pan vol huiselijk geluk
Aan de slag
Leg de kip in een pan met het water. Breng aan de kook.
Snijd ondertussen de winterpeen en prei in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken en de ui in parten. Schep met een schuimspaan het eventuele schuim van de bouillon.
Voeg de prei, wortel, bleekselderij, ui, peterselie, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep zonder deksel op laag vuur tegen de kook aan 3 uur trekken. Schep af en toe het eventuele schuim van de bouillon
Zeef de bouillon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bon appétit!
Kippenbouillon
Instructievideo - 01:45 min.
Klassieke kippenbouillon
Zelfgetrokken bouillon, dat is het wachten waard. Na 3 uur heb je een pan vol huiselijk geluk
bijgerecht
null personen
180 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Leg de kip in een pan met het water. Breng aan de kook.
Snijd ondertussen de winterpeen en prei in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken en de ui in parten. Schep met een schuimspaan het eventuele schuim van de bouillon.
Voeg de prei, wortel, bleekselderij, ui, peterselie, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep zonder deksel op laag vuur tegen de kook aan 3 uur trekken. Schep af en toe het eventuele schuim van de bouillon
Zeef de bouillon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 l kraanwater
1 hele kip
200 g winterpeen
200 g preien
1 ui
½ struik bleekselderij
¼ tl gemalen kruidnagel
¼ tl gedroogde nootmuskaat
1 zakje verse peterselie
2 gedroogde laurierblaadjes
Dit heb je nodig
schuimspaan