Basisrecept kippenbouillon
Met deze kippenbouillon in je repetoire heb je altijd een goede basis voor een pan hartverwarmende soep.
30 min. bereiden / 1 uur 30 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in stukken. Was de prei en snijd in stukken. Was de bleekselderij en snijd in stukken.
Doe 2½ liter water, de winterpeen, prei, bleekselderij, scharrelkippenpoten, tijm, laurierblaadjes en het zout in een soeppan. Breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 1½ uur trekken. Schep af en toe het schuim eraf.
Doe ondertussen de funghi porcini secchi en funghi shiitake secchi (allebei gedroogde paddenstoelen) in een kom. Schenk de sherry PX en 75 ml kokend water over de gedroogde paddenstoelen. Laat 15 min. weken. Zeef en vang het vocht op.
Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon en vang het vocht op in een pan. Houd warm. Voeg het paddenstoelenvocht toe. Houd de geweekte paddenstoelen en de gekookte kip apart voor de heldere kippen-paddenstoelensoep. Kijk voor het recept elders op deze site.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Basisrecept kippenbouillon
Met deze kippenbouillon in je repetoire heb je altijd een goede basis voor een pan hartverwarmende soep.
voorgerecht
null personen
30 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in stukken. Was de prei en snijd in stukken. Was de bleekselderij en snijd in stukken.
Doe 2½ liter water, de winterpeen, prei, bleekselderij, scharrelkippenpoten, tijm, laurierblaadjes en het zout in een soeppan. Breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 1½ uur trekken. Schep af en toe het schuim eraf.
Doe ondertussen de funghi porcini secchi en funghi shiitake secchi (allebei gedroogde paddenstoelen) in een kom. Schenk de sherry PX en 75 ml kokend water over de gedroogde paddenstoelen. Laat 15 min. weken. Zeef en vang het vocht op.
Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon en vang het vocht op in een pan. Houd warm. Voeg het paddenstoelenvocht toe. Houd de geweekte paddenstoelen en de gekookte kip apart voor de heldere kippen-paddenstoelensoep. Kijk voor het recept elders op deze site.
bereidingstip:
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote winterpeen
1 prei
½ struik bleekselderij
2½ l kraanwater
4 kippenpoten
7½ g verse tijm
2 gedroogde laurierblaadjes
2 tl zout
15 g funghi porcini secchi
15 g funghi shiitake secchi
75 ml sherry px
75 ml kokend water
Dit heb je nodig
soeppan