Basisrecept runderbouillon
Als de basis van de soep goed is, kan er eigenlijk niet zoveel meer misgaan.
Aan de slag
Snijd de winterwortel en de bleekselderij in grove stukken. Snijd de prei in dikke stukken. Prik de uien aan een vork en houd ze in een gasvlam tot de buitenkant zwart ziet. Laat ze even afkoelen. Steek de kruidnagels in de uien. Doe het vlees met de uien, knoflook, winterpeen, prei, bleekselderij, laurier en de sojasaus in een soeppan. Schenk het water erbij tot alle ingrediënten onder water staan. Voeg naar smaak de (versgemalen) peper en eventueel zout toe.
Breng het water onder voortdurend roeren aan de kook. Stop met roeren zodra de bouillon begint te koken. Leg de deksel schuin op de pan, draai het vuur laag en laat de bouillon ongeveer twee uur trekken terwijl hij zachtjes doorkookt. Langer mag ook: hoe langer de bouillon trekt, hoe voller de smaak is. Leg een schone theedoek in een vergiet en zet dat boven een grote pan. Zeef de bouillon door hem voorzichtig in het vergiet te schenken.
Bouillon maken
Instructievideo - 01:22 min.
Basisrecept runderbouillon
Als de basis van de soep goed is, kan er eigenlijk niet zoveel meer misgaan.
voorgerecht
null personen
15 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd de winterwortel en de bleekselderij in grove stukken. Snijd de prei in dikke stukken. Prik de uien aan een vork en houd ze in een gasvlam tot de buitenkant zwart ziet. Laat ze even afkoelen. Steek de kruidnagels in de uien. Doe het vlees met de uien, knoflook, winterpeen, prei, bleekselderij, laurier en de sojasaus in een soeppan. Schenk het water erbij tot alle ingrediënten onder water staan. Voeg naar smaak de (versgemalen) peper en eventueel zout toe.
Breng het water onder voortdurend roeren aan de kook. Stop met roeren zodra de bouillon begint te koken. Leg de deksel schuin op de pan, draai het vuur laag en laat de bouillon ongeveer twee uur trekken terwijl hij zachtjes doorkookt. Langer mag ook: hoe langer de bouillon trekt, hoe voller de smaak is. Leg een schone theedoek in een vergiet en zet dat boven een grote pan. Zeef de bouillon door hem voorzichtig in het vergiet te schenken.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 winterpenen
4 stengels bleekselderij
1 prei
2 uien
2 kruidnagels
2 tenen knoflook
2 gedroogde laurierblaadjes
3 el Japanse sojasaus
1 stuk runderschenkel
1 l water