Toscaanse kip uit de slowcooker
Deze 'Toscaanse' kip uit de slowcooker is geïnspireerd door smaken uit Italië: zongedroogde tomaat, oregano en natuurlijk Parmezaanse kaas.
Aan de slag
Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op. Bestrooi de kipfilets met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter en opgevangen olie in een koekenpan en bak de kipfilets 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en de gedroogde tomaten in reepjes. Voeg samen met de oregano toe aan de gebakken filets en bak nog 1 min. mee.
Verdeel de kip en het uienmengsel in de pan van de slowcooker. Schenk de melk erbij, verkruimel het halve bouillonblokje erboven en kook 2,5 uur op de laagste stand.
Halveer de snoeptomaten. Roer na 2 uur de spinazie en tomaten erdoor. Schep halverwege om. Rasp de Parmezaanse kaas en schep vlak voor het serveren door de saus.
Toscaanse kip uit de slowcooker
Deze 'Toscaanse' kip uit de slowcooker is geïnspireerd door smaken uit Italië: zongedroogde tomaat, oregano en natuurlijk Parmezaanse kaas.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op. Bestrooi de kipfilets met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter en opgevangen olie in een koekenpan en bak de kipfilets 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en de gedroogde tomaten in reepjes. Voeg samen met de oregano toe aan de gebakken filets en bak nog 1 min. mee.
Verdeel de kip en het uienmengsel in de pan van de slowcooker. Schenk de melk erbij, verkruimel het halve bouillonblokje erboven en kook 2,5 uur op de laagste stand.
Halveer de snoeptomaten. Roer na 2 uur de spinazie en tomaten erdoor. Schep halverwege om. Rasp de Parmezaanse kaas en schep vlak voor het serveren door de saus.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
215 g zongedroogde tomaten in pot
4 kipfilets
1 el tarwebloem
30 g ongezouten roomboter
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
1 tl gedroogde oregano
250 ml volle melk
½ kippenbouillontablet
250 g snoeptomaatjes
200 g verse spinazie
60 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)