Pastasaus met gehakt uit de slowcooker
Pastasaus met gehakt, maar dan uit de slowcooker. Net als bolognese gemaakt met wortel, bleekselderij en tomatenpuree. Met venkel als extra smaakmaker.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak 5-7 min rul.
Schil ondertussen de winterpeen en bleekselderij en snijd fijn. Voeg samen met de witte wijn toe aan het gehakt en bak nog 3 min. Meng de verdurine, het venkelzaad en de rozemarijn erdoor en verkruimel het bouillonblokje erboven.
Schep het gehaktmengsel in de slowcooker, voeg de gepelde tomaten toe. Kook op de laagste stand in 4 uur gaar. Schep halverwege om en druk de tomaten met de achterkant van je lepel kleiner. Rasp de Parmezaanse kaas en schep vlak voor het serveren samen met de boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met extra kaas.
Pastasaus met gehakt uit de slowcooker
Pastasaus met gehakt, maar dan uit de slowcooker. Net als bolognese gemaakt met wortel, bleekselderij en tomatenpuree. Met venkel als extra smaakmaker.
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak 5-7 min rul.
Schil ondertussen de winterpeen en bleekselderij en snijd fijn. Voeg samen met de witte wijn toe aan het gehakt en bak nog 3 min. Meng de verdurine, het venkelzaad en de rozemarijn erdoor en verkruimel het bouillonblokje erboven.
Schep het gehaktmengsel in de slowcooker, voeg de gepelde tomaten toe. Kook op de laagste stand in 4 uur gaar. Schep halverwege om en druk de tomaten met de achterkant van je lepel kleiner. Rasp de Parmezaanse kaas en schep vlak voor het serveren samen met de boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met extra kaas.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
200 g winterpenen
100 g bleekselderij
100 ml witte wijn
2 el Mutti le verdurine in tube
1 tl venkelzaad
½ tl gedroogde rozemarijn
1 paddenstoelenbouillontablet
800 g gepelde tomaten in blik
50 g Parmezaanse kaas
20 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)