Bolognesesaus
Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig.
30 min. bereiden / 1 uur wachten
9 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 10 min. rul. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe.
Snijd ondertussen de winterpenen in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Voeg de peen en bleekselderij toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.
Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Bolognesesaus
Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig.
hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 10 min. rul. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe.
Snijd ondertussen de winterpenen in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Voeg de peen en bleekselderij toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.
Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
180 g parmaham
4 middelgrote uien
4 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
900 g rundergehakt
500 g winterpenen
1 struik bleekselderij
150 ml soepele rode wijn
1¼ kg gepelde tomaten in blik