Aardappelbolognesegratin
Je keuken vult zich met Italiaanse geuren bij het maken van deze ovenschotel.
Aan de slag
Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.
Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe. Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur 30 min. koken. Roer af en toe.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de bolognesesaus over de bodem van de ingevette ovenschaal en verdeel de puree erover. Rasp de kaas. Bestrooi de aardappelpuree met de kaas en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Aardappelbolognesegratin
Je keuken vult zich met Italiaanse geuren bij het maken van deze ovenschotel.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.
Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe. Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur 30 min. koken. Roer af en toe.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de bolognesesaus over de bodem van de ingevette ovenschaal en verdeel de puree erover. Rasp de kaas. Bestrooi de aardappelpuree met de kaas en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g parmaham
45 g ongezouten roomboter
400 g rundergehakt
225 g winterpeen
3 stengels bleekselderij
2 uien
2 tenen knoflook
75 ml AH Huiswijn rood
600 g gepelde tomaten
900 g aardappelpuree met boter
100 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)