Traybake met zalm
De zalm schuif je met krieltjes en groenten de oven in: 40 minuutjes wachten...aan tafel!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi ondertussen de zalmfilets. Halveer de krieltjes in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.
Neem na 25 min. uit de oven, schep om en schuif de krieltjes naar één kant. Verdeel de groente ernaast. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de kruiden. Bak de laatste 15 min. mee. Verdeel na 5 min. de stukken zalm over de groente met de huidkant naar boven. Bak nog de laatste 10 min. mee totdat de zalm gaar is.
Traybake met zalm
De zalm schuif je met krieltjes en groenten de oven in: 40 minuutjes wachten...aan tafel!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
10 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi ondertussen de zalmfilets. Halveer de krieltjes in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.
Neem na 25 min. uit de oven, schep om en schuif de krieltjes naar één kant. Verdeel de groente ernaast. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de kruiden. Bak de laatste 15 min. mee. Verdeel na 5 min. de stukken zalm over de groente met de huidkant naar boven. Bak nog de laatste 10 min. mee totdat de zalm gaar is.
dieettip:
algemeen:
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries zalmfilets op de huid
1 kg krieltjes
4 el milde olijfolie
600 g ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui
1 el Euroma Scandinavische kruiden voor zalm
Dit heb je nodig
bakpapier