Volkorenrijst met linzen, broccoli en ansjovis
bewaar
bewaar

Volkorenrijst met linzen, broccoli en ansjovis

Wat eten we vandaag? Rijst met linzen en broccoli. De ansjovis geeft de broccoli precies dat extraatje dat-ie verdient.

30 min. bereiden / 25 min. oventijd / 10 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ansjovis fijn. Meng de helft van de olie met de ansjovis en peper. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de ansjovisolie. Bak 25 min. in het midden van de oven tot de broccoli knapperig is.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 10 min. Giet de linzen af, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Voeg de rijst toe aan de ui in de pan en schep om, zodat alle rijst is bedekt met een laagje olie. Voeg de linzen en het water toe, zodat alles net onderstaat. Doe de deksel op de pan, breng aan de kook en laat 15 min. zacht koken tot de rijst gaar is.

Zet het vuur uit, dek de pan af met een schone theedoek en leg de deksel er weer op. Laat nog 10 min. nagaren. Roer de rijst los met een vork. Serveer het rijst-linzenmengsel met de knapperige broccoli.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkorenrijst met linzen, broccoli en ansjovis

Wat eten we vandaag? Rijst met linzen en broccoli. De ansjovis geeft de broccoli precies dat extraatje dat-ie verdient.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig