Tortilla-rijstbowl met broccoli-tonijnballetjes
Maak zelf tortillabowls en vul ze met rijst, broccoli en broccoli-tonijnballetjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de uien en snijd de helft van de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui 6 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat ca. 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Plaats de ovenschaaltjes op de kop op 2 bakplaten en vouw de tortilla’s eromheen. Bak de tortilla bowls ca. 10 min. in de oven.
Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Doe 200 g broccoli (per 4 personen) samen met de sneetjes brood, rest van de knoflook in de keukenmachine en mix fijn. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Meng de tonijn met de eieren, broccolirijst en peper. Vorm er 3-4 balletjes per persoon van. Verhit de tonijnolie in een koekenpan en bak de balletjes 8-10 min. rondom gaar op middelhoog vuur.
Kook de rest van de broccoli 4 min. Giet af. Verdeel de rijst samen met de tomatensaus, balletjes en broccoli over de tortilla bowls.
Tortilla-rijstbowl met broccoli-tonijnballetjes
Maak zelf tortillabowls en vul ze met rijst, broccoli en broccoli-tonijnballetjes.
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
40 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de uien en snijd de helft van de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui 6 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat ca. 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Plaats de ovenschaaltjes op de kop op 2 bakplaten en vouw de tortilla’s eromheen. Bak de tortilla bowls ca. 10 min. in de oven.
Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Doe 200 g broccoli (per 4 personen) samen met de sneetjes brood, rest van de knoflook in de keukenmachine en mix fijn. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Meng de tonijn met de eieren, broccolirijst en peper. Vorm er 3-4 balletjes per persoon van. Verhit de tonijnolie in een koekenpan en bak de balletjes 8-10 min. rondom gaar op middelhoog vuur.
Kook de rest van de broccoli 4 min. Giet af. Verdeel de rijst samen met de tomatensaus, balletjes en broccoli over de tortilla bowls.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g zilvervliesrijst
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
400 g tomatenblokjes in blik
4 volkoren tortillawraps
2 sneetjes volkorenbrood
800 g broccoli
320 g tonijnstukken in zonnebloemolie
2 witte scharreleieren
Dit heb je nodig
bakplaten
lage ovenschaaltjes (Ø 10 cm)
broodrooster
keukenmachine