Tortilla-rijstbowl met broccoli-tonijnballetjes
bewaar
bewaar

Tortilla-rijstbowl met broccoli-tonijnballetjes

Maak zelf tortillabowls en vul ze met rijst, broccoli en broccoli-tonijnballetjes.

40 min. bereiden / 10 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik.

Snipper ondertussen de uien en snijd de helft van de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui 6 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat ca. 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Plaats de ovenschaaltjes op de kop op 2 bakplaten en vouw de tortilla’s eromheen. Bak de tortilla bowls ca. 10 min. in de oven.

Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Doe 200 g broccoli (per 4 personen) samen met de sneetjes brood, rest van de knoflook in de keukenmachine en mix fijn. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Meng de tonijn met de eieren, broccolirijst en peper. Vorm er 3-4 balletjes per persoon van. Verhit de tonijnolie in een koekenpan en bak de balletjes 8-10 min. rondom gaar op middelhoog vuur.

Kook de rest van de broccoli 4 min. Giet af. Verdeel de rijst samen met de tomatensaus, balletjes en broccoli over de tortilla bowls.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tortilla-rijstbowl met broccoli-tonijnballetjes

Maak zelf tortillabowls en vul ze met rijst, broccoli en broccoli-tonijnballetjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig