Shakshuka met broccoli
Vul de shashuka aan met broccoli voor een extra portie groenten.
Aan de slag
Laat de broccoli ontdooien. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten toe, druk met een houten lepel de tomaten in stukjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 25 min. stoven tot een dikke saus ontstaat. Voeg de broccoli toe en kook nog 10 min. Schep eventueel te veel vocht eraf.
Maak met een lepel per persoon 1 kuiltje in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat met de deksel op de pan ca. 15 min. stoven tot het eiwit net gestold is. Bak de broodjes af volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer de shakshuka met de volkorenbroodjes.
Shakshuka met broccoli
Vul de shashuka aan met broccoli voor een extra portie groenten.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Laat de broccoli ontdooien. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten toe, druk met een houten lepel de tomaten in stukjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 25 min. stoven tot een dikke saus ontstaat. Voeg de broccoli toe en kook nog 10 min. Schep eventueel te veel vocht eraf.
Maak met een lepel per persoon 1 kuiltje in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat met de deksel op de pan ca. 15 min. stoven tot het eiwit net gestold is. Bak de broodjes af volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer de shakshuka met de volkorenbroodjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries broccoliroosjes
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
3 rode paprika's
4 el milde olijfolie
2 tl milde paprikapoeder
800 g gepelde tomaten in blik
4 witte scharreleieren
4 afbak schnittbroodjes volkoren