Cashew-tomatencurry met kip, broccoli en zilvervliesrijst
Door de cashewnoten te weken krijgt je zelfgemaakte currypasta een heerlijke smaak en romige textuur. Lekker met wat koriander voor de liefhebber!
Aan de slag
Kook 200 ml water (per 4 personen), giet over de cashewnoten en laat 15 min. staan. Giet af.
Snijd ondertussen de ui in parten. Schil de gember en snijd in stukken. Doe de ui, tenen knoflook, gember, geweekte cashewnoten, garam masala, tomatenpuree en 1-2 el koud water (per 4 personen) in de keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
Snijd de kip in reepjes van 2 cm breed. Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de kruidenpasta 3 min. Voeg de kipreepjes toe en bak 3 min. mee.
Voeg de gepelde tomaten en de rest van het kokende water toe en roer door. Breng de curry aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in dunne plakjes. Kook de broccoli in water in 5 min. beetgaar.
Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de curry erover. Serveer met de broccoli.
Cashew-tomatencurry met kip, broccoli en zilvervliesrijst
Door de cashewnoten te weken krijgt je zelfgemaakte currypasta een heerlijke smaak en romige textuur. Lekker met wat koriander voor de liefhebber!
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook 200 ml water (per 4 personen), giet over de cashewnoten en laat 15 min. staan. Giet af.
Snijd ondertussen de ui in parten. Schil de gember en snijd in stukken. Doe de ui, tenen knoflook, gember, geweekte cashewnoten, garam masala, tomatenpuree en 1-2 el koud water (per 4 personen) in de keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
Snijd de kip in reepjes van 2 cm breed. Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de kruidenpasta 3 min. Voeg de kipreepjes toe en bak 3 min. mee.
Voeg de gepelde tomaten en de rest van het kokende water toe en roer door. Breng de curry aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in dunne plakjes. Kook de broccoli in water in 5 min. beetgaar.
Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de curry erover. Serveer met de broccoli.
combinatietip:
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 ml kokend water
80 g ongebrande cashewnoten
2 middelgrote uien
25 g verse gemberwortel
2 tenen knoflook
1 el garam masala
1 el tomatenpuree
395 g kipdijfilet
2 el zonnebloemolie
400 g gepelde tomaten in blik
300 g zilvervliesrijst
750 g broccoli
Dit heb je nodig
keukenmachine