Cashew-tomatencurry met kip, broccoli en zilvervliesrijst
bewaar
bewaar

Cashew-tomatencurry met kip, broccoli en zilvervliesrijst

Door de cashewnoten te weken krijgt je zelfgemaakte currypasta een heerlijke smaak en romige textuur. Lekker met wat koriander voor de liefhebber!

30 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Kook 200 ml water (per 4 personen), giet over de cashewnoten en laat 15 min. staan. Giet af.

Snijd ondertussen de ui in parten. Schil de gember en snijd in stukken. Doe de ui, tenen knoflook, gember, geweekte cashewnoten, garam masala, tomatenpuree en 1-2 el koud water (per 4 personen) in de keukenmachine en maal tot een gladde pasta.

Snijd de kip in reepjes van 2 cm breed. Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de kruidenpasta 3 min. Voeg de kipreepjes toe en bak 3 min. mee.

Voeg de gepelde tomaten en de rest van het kokende water toe en roer door. Breng de curry aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in dunne plakjes. Kook de broccoli in water in 5 min. beetgaar.

Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de curry erover. Serveer met de broccoli.

combinatietipLekker met koriander.
vegantipVervang de kip door 375 g vegan tofu naturel (schaal). Laat uitlekken, dep droog, verkruimel en voeg toe aan de curry bij stap 3. Volg verder het recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cashew-tomatencurry met kip, broccoli en zilvervliesrijst

Door de cashewnoten te weken krijgt je zelfgemaakte currypasta een heerlijke smaak en romige textuur. Lekker met wat koriander voor de liefhebber!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig