Pasta met broccoli en ansjovis
bewaar
bewaar

Pasta met broccoli en ansjovis

Ook bekend als pasta cime di rapada. Altijd een goed idee, maar helemaal als je de groente blancheert; dan blijft ie knapperig!

15 min. bereiden

licht pittig

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de broccoli hier 4 min. in. Schep de broccoli uit de pan en spoel af met koud stromend water. Kook de pasta in het kookvocht van de broccoli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Plet ondertussen de tenen knoflook met de zijkant van een mes en verwijder het schilletje. Verwarm de olie in een koekenpan op laag vuur. Fruit de tenen knoflook 3 min. tot goudbruin. Doe de ansjovis met 2 el van de ansjovisolie erbij (per 4 personen) en laat 2 min. onder voortdurend roeren uit elkaar vallen in de olie. Plet de gebakken knoflooktenen tot ze uit elkaar vallen in de olie. Bestrooi met de chilivlokken. Roer de geblancheerde broccoli erdoor en verwarm 1 min.

Giet de pasta af, bewaar een kopje kookvocht. Doe de pasta terug in de pan en schep de broccoli met ansjovis-knoflookolie en 2 el kookvocht erdoor (per 4 personen). Verwarm op laag vuur 2 min. tot de broccoli een beetje uit elkaar valt en alle pasta is bedekt.

vegatipLaat de ansjovis weg en gebruik een extra teen knoflook en eventueel extra chilivlokken. Rooster 75 g panko in 2 el olijfolie in een koekenpan omscheppend 5 min. tot knapperig en goudbruin. Strooi dit over de pasta voor het serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met broccoli en ansjovis

Ook bekend als pasta cime di rapada. Altijd een goed idee, maar helemaal als je de groente blancheert; dan blijft ie knapperig!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig