Kip-courgetteballetjes met paprika-tomatensaus
Gek op gehaktballetjes? Probeer dan eens deze gezonde kip-courgetteballetjes met smokey paprikakruiden.
Aan de slag
Maak de puntpaprika’s schoon en snijd in blokjes van een ½ cm. Rasp de courgette grof, doe in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook en peterselie fijn.
Meng het kipgehakt met de geraspte courgette, de helft van de peterselie, het sinaasappelrasp, de helft van het gerookte-paprikapoeder en peper. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.
Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak de kipgehaktballetjes in 2 min. rondom bruin. Schep de balletjes uit de pan op een bord. Laat het vet in de pan zitten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de rest van de olijfolie in het achtergebleven bakvet en bak de rest van de gerookte-paprika-poeder 1 min. al roerend op laag vuur. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg het sinaasappelsap en de gepelde tomaten toe en plet ze met de achterkant van een lepel. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de paprika-tomatensaus en stoof ca. 20 min. in de oven met de deksel op de pan.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over borden, schep de kipgehaktballetjes en saus erover en bestrooi met de rest van de peterselie.
Kip-courgetteballetjes met paprika-tomatensaus
Gek op gehaktballetjes? Probeer dan eens deze gezonde kip-courgetteballetjes met smokey paprikakruiden.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Maak de puntpaprika’s schoon en snijd in blokjes van een ½ cm. Rasp de courgette grof, doe in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook en peterselie fijn.
Meng het kipgehakt met de geraspte courgette, de helft van de peterselie, het sinaasappelrasp, de helft van het gerookte-paprikapoeder en peper. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.
Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak de kipgehaktballetjes in 2 min. rondom bruin. Schep de balletjes uit de pan op een bord. Laat het vet in de pan zitten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de rest van de olijfolie in het achtergebleven bakvet en bak de rest van de gerookte-paprika-poeder 1 min. al roerend op laag vuur. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg het sinaasappelsap en de gepelde tomaten toe en plet ze met de achterkant van een lepel. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de paprika-tomatensaus en stoof ca. 20 min. in de oven met de deksel op de pan.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over borden, schep de kipgehaktballetjes en saus erover en bestrooi met de rest van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode puntpaprika's
1 courgette
1 sinaasappel
2 tenen knoflook
15 g verse peterselie
300 g kipgehakt naturel
1 el gerookte-paprikapoeder zoet
2 el milde olijfolie
400 g gepelde tomaten in blik
300 g zilvervliesrijst
Dit heb je nodig
lage braadpan met deksel: Ø 28 cm