Spitskool uit de oven met tomatensaus, rijst en gekookt ei
Dit recept voor spitskool uit de oven is niet alleen OVENheerlijk, maar ook nog eens gezond!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de spitskool in 8 parten, wrijf in met de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. Keer halverwege om.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 3 min. Doe de gepelde tomaten erbij en druk ze met de achterkant van een lepel stuk. Voeg het water toe, breng aan de kook en roer door. Laat de saus 20 min. op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 10 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Giet de rijst af, roer door met een vork en laat met de deksel erop staan tot gebruik. Pel en halveer de eieren. Haal de spitskool uit de oven.
Verdeel de rijst over borden, verdeel de kool erover, leg de eieren erbij en schep de tomatensaus over de kool en eieren.
Spitskool uit de oven met tomatensaus, rijst en gekookt ei
Dit recept voor spitskool uit de oven is niet alleen OVENheerlijk, maar ook nog eens gezond!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de spitskool in 8 parten, wrijf in met de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. Keer halverwege om.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 3 min. Doe de gepelde tomaten erbij en druk ze met de achterkant van een lepel stuk. Voeg het water toe, breng aan de kook en roer door. Laat de saus 20 min. op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 10 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Giet de rijst af, roer door met een vork en laat met de deksel erop staan tot gebruik. Pel en halveer de eieren. Haal de spitskool uit de oven.
Verdeel de rijst over borden, verdeel de kool erover, leg de eieren erbij en schep de tomatensaus over de kool en eieren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g spitskolen
4 el milde olijfolie
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 takjes verse tijm
1 tl gerookte-paprikapoeder
70 g tomatenpuree
400 g gepelde tomaten in blik
100 ml water
300 g zilvervliesrijst
4 scharreleieren
Dit heb je nodig
bakpapier