Runder-tomatenstoof met spinazie en rijst
Wat is er lekkerder dan een pruttelende pan vol heerlijk geurende, hartverwarmende stoof op het vuur? Deze gezonde runder-tomatenstoof met spinazie en rijst is de tijd meer dan waard.
Aan de slag
Snipper de uien, schil en snijd de winterpeen in halve plakken van een ½ cm en snijd de knoflook fijn. Snijd de runderlappen in stukken van 3 cm, bestrooi met peper en het meel.
Verhit de olie in een braadpan en bak de runderlappen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, winterpeen, knoflook, het venkelzaad en de rozemarijn toe en bak 3 min. mee.
Voeg de gepelde tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat 4 uur met deksel op de pan op laag vuur stoven. Haal de deksel na 3 uur van de pan en stoof nog 1 uur, zodat de saus iets inkookt. Voeg in de laatste 5 min. de spinazie in delen toe en laat op middelhoog vuur slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Runder-tomatenstoof met spinazie en rijst
Wat is er lekkerder dan een pruttelende pan vol heerlijk geurende, hartverwarmende stoof op het vuur? Deze gezonde runder-tomatenstoof met spinazie en rijst is de tijd meer dan waard.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien, schil en snijd de winterpeen in halve plakken van een ½ cm en snijd de knoflook fijn. Snijd de runderlappen in stukken van 3 cm, bestrooi met peper en het meel.
Verhit de olie in een braadpan en bak de runderlappen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, winterpeen, knoflook, het venkelzaad en de rozemarijn toe en bak 3 min. mee.
Voeg de gepelde tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat 4 uur met deksel op de pan op laag vuur stoven. Haal de deksel na 3 uur van de pan en stoof nog 1 uur, zodat de saus iets inkookt. Voeg in de laatste 5 min. de spinazie in delen toe en laat op middelhoog vuur slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
200 g winterpeen
2 tenen knoflook
750 g Greenfields runderriblappen
2 el volkorentarwemeel
2 el milde olijfolie
2 tl venkelzaad
1 tl gedroogde rozemarijn
425 ml gepelde tomaten in blik
200 ml water
400 g verse spinazie
300 g zilvervliesrijst