Runder-tomatenstoof met spinazie en rijst
bewaar
bewaar

Runder-tomatenstoof met spinazie en rijst

Wat is er lekkerder dan een pruttelende pan vol heerlijk geurende, hartverwarmende stoof op het vuur? Deze gezonde runder-tomatenstoof met spinazie en rijst is de tijd meer dan waard.

20 min. bereiden / 4 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien, schil en snijd de winterpeen in halve plakken van een ½ cm en snijd de knoflook fijn. Snijd de runderlappen in stukken van 3 cm, bestrooi met peper en het meel.

Verhit de olie in een braadpan en bak de runderlappen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, winterpeen, knoflook, het venkelzaad en de rozemarijn toe en bak 3 min. mee.

Voeg de gepelde tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat 4 uur met deksel op de pan op laag vuur stoven. Haal de deksel na 3 uur van de pan en stoof nog 1 uur, zodat de saus iets inkookt. Voeg in de laatste 5 min. de spinazie in delen toe en laat op middelhoog vuur slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Runder-tomatenstoof met spinazie en rijst

Wat is er lekkerder dan een pruttelende pan vol heerlijk geurende, hartverwarmende stoof op het vuur? Deze gezonde runder-tomatenstoof met spinazie en rijst is de tijd meer dan waard.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig