Garnalen-tomatenstoof met cannellibonen
Deze stoof zet je binnen een halfuur op tafel, is heel simpel te maken en ziet er ook nog eens prachtig uit.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn en de tomaten elk in 8 parten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur.
Voeg de polpa, tomaten, chilivlokken, het venkelzaad en ⅔ van de peterselie toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Spoel ondertussen de cannellinibonen af onder koud stromend water en voeg met de garnalen toe. Roer door en kook nog ca. 4 min. tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de rest van de peterselie.
Garnalen-tomatenstoof met cannellibonen
Deze stoof zet je binnen een halfuur op tafel, is heel simpel te maken en ziet er ook nog eens prachtig uit.
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn en de tomaten elk in 8 parten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur.
Voeg de polpa, tomaten, chilivlokken, het venkelzaad en ⅔ van de peterselie toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Spoel ondertussen de cannellinibonen af onder koud stromend water en voeg met de garnalen toe. Roer door en kook nog ca. 4 min. tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de rest van de peterselie.
combinatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
15 g verse peterselie
380 g tastytomtomaten
2 el milde olijfolie
400 g tomatenblokjes
½ tl chilivlokken
½ tl venkelzaad
800 g cannellinibonen in blik
370 g roerbakgarnalen naturel